20 خرداد , 1400
مجید یگانه
موضوع : نکاتی درباره فن بیان

نکاتی درباره فن بیان

نکاتی درباره فن بیان

تقریبا هر کسی در زندگی‌اش در شرایطی قرار می‌گیرد که باید برای جمعی صحبت کند، بخواهد از عقایدش دفاع کند یا لازم باشد کسی را متقاعد کند. پس بهتر است خودمان را برای آن روز آماده کنیم.
نفوذ کلام و توانایی متقاعد کردن دیگران با هر موقعیت اجتماعی که داشته باشید می‌تواند در کار شما، و یا در زندگی‌تان تغییرات بزرگی ایجاد کند همه ی ما تا به‌حال با افرادی سَر  و  کار داشته ایم که صدای شان خیلی گوش خراش، نازک یا مصنوعی بوده است. صحبت کردن بعضی افراد آنقدر ناخوشآیند است که پیام گفته‌شده را کاملا خراب می کند. شما  می توانید کیفیت، لحن، حالت بیان و صدای تان را بهتر کنید. فقط به دانستن چند فوت‌و‌فن ساده و تمرین آنها نیاز دارید. از فرصت استفاده کنید تا صدای تان، توانایی متقاعد کردن افراد و تعهدتان به متنی که می خوانید را تقویت کنید. این یعنی کسب‌وکار و میزان رضایت مشتری  های‌تان ارتقا می یابد و خدمات شما را بیشتر به دیگران توصیه می کنند. حتی با اینکار می‌توانید سخنرانی حیرت‌انگیزی داشته باشید.
 
آموزش فن بیان , مجتمع فنی تهران

🔸 آموزش فن بیان

دانستن برخی نکات فن بیان یکی از مهمترین مهارتهایی است که یک فرد به آن احتیاج دارد. یکی از دلایل تشویق آنها به یادگیری مهارت های ارتباطی و اصول تلفظ ، اجتماعی شدن و برقراری ارتباط بین افراد در دنیای امروز است. یادگیری فن بیان علاوه بر موفقیت در زمینه کار منجر به رشد و پیشرفت شخصی در تمامی عرصه‌های زندگی فردی نیز می‌شود.

🔸 نکات فن بیان

جالب است بدانید که اولین کتاب در این زمینه توسط ارسطو (فیلسوف یونانی) در قرن سوم پیش از میلاد نوشته شده است و تکنیک های عملی بسیاری را در رابطه با هنر تأثیر کلمه و گفتار بیان کرده است. قرن‌ها بعد ، این نوشتارها هنوز توسط سخنرانان بزرگی چون «جان اف کندی» و «مارتین لوترکینگ» استفاده می شوند.
در اغلب مقالات موجود، «فن بیان» به عنوان توانایی صحبت کردن تعریف می‌شود. اما این اصطلاح از دو کلمه جداگانه تشکیل شده است که هر یک معنی کامل دارند. «فن» عبارت است از مجموع روش‌ها و روش‌های عملی، بیان نیز توانایی صحبت در هر زمان و هر مکان است، بنابراین می‌توان هنر فن بیان را مجموعه روش‌هایی دانست که به فرد کمک می‌کند تا یک بیان موثر ، توجه مخاطب را جلب کند.
این مهارت به ما امکان می‌دهد از تمامی عناصر ارتباط به طور صحیح و مناسب استفاده کنیم. از جمله تکنیک‌هایی که شخص در هنر بیان باید پیروی کند عبارتند از: 
  • صحیح تلفظ کلمات 
  • استفاده صحیح از دستور زبان فارسی 
  • رعایت مکث ها و تأیید در صحبت کردن 
  • صحبت صریح و محکم 
  • حفظ آرامش در هنگام صحبت
  • سریع یا آهسته صحبت نکردن   
  • مشاهده و توجه به زبان بدن 
  • و ...
 
آموزش نکاتی برای تقویت فن بیان , مجتمع فنی تهران


🔸 آموزش نکاتی برای تقویت فن بیان

🔹 تا حد امکان، واضح صحبت کنید
سعی کنید هنگام صحبت آرام باشید. هنگام سخن گفتن ، از عجله جلوگیری کنید. البته فراموش نکنید که منظور ما این نیست که با صدای بلند صحبت کنیم بلکه با صدای واضح صحبت کنیم.
 
🔹 اگر می‌توانید، صدای خود را ضبط کنید
با انجام این کار می‌توانید به راحتی مشکلات و عیب‌های موجود در هنگام صحبت را برطرف کنید. این قطعاً سخن شما را تقویت خواهد کرد.
 
🔹 اعتماد عمومی را بدست آورید
به سادگی و محکم صحبت کنید. هم‌چنین می‌توانید با استفاده از کلمات کوتاه و زیبا اعتماد مخاطبان خود را به دست آورید. لازم نیست از جملات پیچیده استفاده کنید. هرچه سخت‌تر بتوانید مفاهیم دشوار را با عبارات ساده بیان کنید ، اعتماد به نفس مخاطب را به دست خواهید آورد.
 
آموزش نکاتی برای تقویت فن بیان , مجتمع فنی تهران
 
🔹 با باور سخن بگویید
اعتماد به نفس در حین صحبت باعث می شود خودتان را به زیبایی بیان کنید و به راحتی اعتماد مخاطبان را به دست آورید. وقتی با اشتیاق صحبت می‌کنید ، او مخاطب را با علاقه به شما گوش می‌دهد.
 
🔹 هنگام نشستن و ایستادن ، زبان بدن خود را تماشا کنید
همانطور که صحبت می کنید ، سعی کنید مستقیم بایستید ، نفس عمیق بکشید و قدرت صدای خود را نشان دهید. اگر هنگام صحبت کردن حرکات اضافی دارید ، سعی کنید آنها را حذف کنید.
 
🔹 مخاطب را تعریف کنید
مهم‌ترین اصل در صحبت کردن ، تعریف مخاطب است. گاهی اوقات ، مخاطب ممکن است از نظر فرهنگی متفاوت باشد از نظر مکان نیاز به طبقه‌بندی مطالب خود را برای رسیدن به همه گروه‌ها داشته باشید.
 
🔹 متن گفتار را تنظیم کنید
حتما متن خود را قبل از سخنرانی تنظیم کنید. متن باید شامل مقدمه ، متن بدن و نتیجه‌گیری باشد. حتما قبل از سخنرانی چندین بار رونوشت خود را بخوانید تا بتوانید ایرادات آن را پیدا کنید.
 
🔹 شمرده صحبت کنید
با هر صدا و سرعتی که صحبت می‌کنید، «وضوح» کلید موفقیت‌تان است. شنونده باید قادر باشد تمام کلمات را بشنود، بنابراین هر عبارت مبهمی می تواند این وضوح را از بین ببرد. درست صحبت کردن را با تلفظ و ادای صحیح کلمات تمرین کنید. افراد وقتی نگران هستند یا درباره ی آنچه می‌گویند تردید دارند، تمایل دارند سریع صحبت کنند. شمرده صحبت کردن نه‌تنها فهم شنونده را از صحبت‌های شما تقویت می‌کند، بلکه باعث می شود مطمئن و آرام به نظر برسید. معیاری خوب وجود دارد تا کیفیتِ سرعت صحبت‌تان را ارزیابی کنید، فرض کنید که شماره  تلفنی را می‌خوانید، فردی که گوشش با شماست، باید بتواند آن را یادداشت کند. برای تمرین سرعتِ گفتار، رشته ی بلندی از اعداد را بخوانید و حین انجام این کار آنها را در هوا یادداشت کنید. این تکنیک برای رسیدن به ضرب آهنگی عالی است و اینگونه می‌توانید نفوذ کلام داشته باشید.
 
🔹 مراقب وضع نشستن یا ایستادن خود باشید
طرز نشستن یا ایستادن هم می تواند سخنرانی شما را تحت‌تأثیر قرار بدهد. صاف ایستادن یا نشستن به شما اجازه می دهد به خوبی نفس بکشید و صدای‌تان قدرت نفوذ بیشتری داشته باشد. کمی تکان دادن سر هم می تواند مفید باشد. اگر چانه تان را بالا ببرید و سرتان را کمی کج کنید، می توانید طنینِ صدای تان را کم کنید و در نتیجه صدای تان شفاف تر به گوش برسد. اگر شانه های تان به هم نزدیک باشد و به سمت سرتان قوز داشته باشد، بخش بزرگی از قدرت بالقوه ی صدای خود را از دست می دهید.
 
مراقب زیر و بم صدای‌ خود باشید , مجتمع فنی تهران
 
🔹 مراقب زیر و بم صدای‌ خود باشید
معمولا صداهایی با شیب زیاد یا خیلی زیر، به دلیل اضطراب یا عدم اطمینان گوینده به وجود می آیند. استفاده  از شیب صحیحِ صدا به شما کمک می کند ارتباطات بهتری برقرار کنید. می توانید بهترین اوج صدای‌تان را با گفتن «آ-ها» پیدا کنید (همان عبارتی که به جای «بله» در جواب یک دوست می گویید). اوج صدای تان در هنگام صحبت کردن باید با «آ» همخوانی داشته باشد.
 
با انجام روش‌های ذکر شده و هم‌چنین تمرین و تکرار، به نتایج فوق العاده‌ای نه تنها در فن بیان بلکه در تمامی سطوح زندگی خود دست خواهید یافت. به طور مثال تصور کنید در محل کار خود مشکلاتی دارید ولی از این که بتوانید به درستی آن‌ها را به مدیریت بازتاب دهید، نگرانید. و ممکن است که سالها با همان مشکلات به زندگی خود ادامه داده باشید و یا ادامه بدهید، و همان مشکلات ر گذر سالیان نه تنها ممکن است خلق و خوی شما را تحت تاثیر قرار بدهند، بلکه شاید تاثیرات ناگواری را در سطح زندگی خصوصی شما موجب گردند، و این همه در حالی‌ست که اگر شما کمی به نکات ساده‌ی فن بیان تسلط داشتید، یا  داشته باشید قابل پیش‌گیری خواهند بود.
 
🖋 به قلم مجید یگانه
کاری از تیم رسانه مجتمع فنی تهران نمایندگی ونک 


------------------------
👈 برای مشاهده اطلاعات جامع

آموزش فن بیان و مهارت‌های گویندگی

در مجتمع فنی ونک کلیک کنید
 
فن بیان , گویندگی , آموزش فن بیان , سخنرانی , مجتمع فنی تهران
 
☎ یا با شماره تلفن   ۰۲۱۸۸۸۸۹۷۹۶ داخلی ۱۱۱  تماس بگیرید. 
🌍 ونک، نرسیده به میدان ونک، خیابان شانزدهم، مجتمع فنی تهران نمایندگی ونک

لینک این مطلب را کپی کنید:
کپی شد!

نظرات

سعید کشاورز

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است

آرمین نوریانی

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است

سعید کشاورز

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است